Artistul Ştefan Petrache a adresat o scrisoare deschisă către autorităţi

Artistul poporului Ştefan Petrache a adresat o scrisoare deschisă către autorităţi, învinuind mai mulţi judecători şi procurori că ar fi intrat în cârdăşie cu un fost partener de afaceri al său, care l-a deposedat pe artist şi pe cumnata sa de apartamente, transmite IPN.

În scrisoarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii, Curţii Supreme de Justiţie, Ministerului Justiţiei, Parlamentului, Preşedinţiei şi Procuraturii Generale, artistul cheamă autorităţile să se sesizeze în privinţa ilegalităţilor comise de judecătorii şi procurorii care au examinat materialele cauzelor civile şi penale în care a fost vizat. „În fapt, în urma cârdăşiei dintre fostul meu partener de afaceri şi judecători, şi cu participarea procurorilor, s-a adoptat şi s-a menţinut două hotărâri vădit ilegale care au ca scop deposedarea mea de proprietăţile mele sub pretextul încasării unei presupuse datorii de 73 000 de euro”, comunică Ştefan Petrache în scrisoare.

Artistul menţionează că, având relaţii amicale cu o persoană, au creat împreună compania de construcţii Bis-Engineering SRL, fondator şi asociat al căreia a fost în perioada 25 noiembrie 1997 – 7 martie 2008, dată la care a donat partea sa socială către partener. Artistul susţine că s-a înţeles cu partenerul său de afaceri să procure la preţul de cost 2 apartamente, unul pentru el şi altul pentru cumnata sa, într-un bloc în construcţie din strada Cuza Vodă, 18/5, ridicat de Bis-Engineering SRL. Sumele plătite pentru cele 2 apartamente au fost de 50 de mii de euro şi, respectiv, 25 de mii de euro, fiind achitată integral valoarea negociată.

Ulterior, cumnata artistului a decis să vândă unui client, prin intermediul său, apartamentul procurat, cerând pentru el 73 de mii de euro. Ştefan Petrache îşi acuză partenerul de afaceri că a vândut apartamentul cumnatei sale unei alte persoane, până să se încheie procedura de vânzare-cumpărare cu primul client.

Artistul spune că judecătorii nu au ţinut cont de faptul că el a luat banii de la client, cei 73 de mii de euro, şi i-a transmis către cumnata sa. Magistraţii au decis să fie încasată de la artist suma de 73 de mii de euro după ce clientul a depus plângere că a fost lipsit şi de bani, şi de apartament. Ştefan Petrache mai spune că, atunci când s-a încheiat construcţia blocului, a aflat că şi apartamentul său a fost vândut unei alte persoane.

„Orice adresare a mea de soluţionare a problemei nu s-a soldat cu succes. Chiar dacă circumstanţele reale au arătat că directorul SRL Bis Engineering, contrar prevederilor legale, prin înşelăciune, vinde de mai multe ori apartamente către persoane diferite, procurorul care a primit plângerea mea pe acţiunile fostului partener, nu a dorit să intre în esenţa cauzei, reieşind din circumstanţele căreia eu am fost deposedat de suma de peste 800 de mii de lei, am rămas până la moment şi fără apartament, şi fără bani”, subliniază Ştefan Petrache.

Artistul îşi exprimă speranţa şi convingerea că autorităţile publice vizate îşi vor îndeplini rolul său consacrat de lege, în vederea apărării şi garantării drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi va lua măsuri cu acei reprezentanţi ai organelor de drept ce au fraudat şi continuă să fraudeze actul de justiţie.

Ştefan Petrache menţionează că vine cu acest apel din motivul că orice metodă  încercată pentru a semnaliza încălcările grave comise de o serie de judecători, procurori şi alţi reprezentanţi ai organelor de drept nu s-a soldat cu vreun rezultat. „Tot ce am primit au fost doar nişte răspunsuri formale, prin care organele de resort au manifestat indiferenţa faţă de încălcările comise, admise la examinarea a mai multe cauze civile şi penale în care am fost implicat”, a specificat artistul.

Ştefan Petrache mai scrie că înţelege efectele unor hotărâri sau decizii judecătoreşti irevocabile şi nu pretinde la modificarea acestora decât prin mijloacele legale. În acelaşi timp, existenţa acestor acte judecătoreşti nu scuteşte de răspundere disciplinară sau penală pe cei de au comis erori evidente, grave, în procesul de înfăptuire a justiţiei, crime care sunt incompatibile cu funcţiile de judecător sau procuror, deţinute de cei ce au mers contra dreptăţii în scop de avariţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.