Artişti chinezi pe scena Mărţişorului

Cinci instrumentişti chinezi, membri ai colectivului „Classical Impressions Ensemble” au prezentat aranjamente ale muzicii vechi chineze în cadrul a două concerte, la Chişinău şi Soroca, cu ocazia Festivalului „Mărţişor- 2015”, transmite IPN.

„Classical Impressions Ensemble” este o trupă camerală formată din interpreţi la instrumente tradiţionale chineze. Colectivul artistic a fost fondat în 2012 de către Fan Wei Qing, interpretă la guzheng (vechi instrument muzical cu coarde ciupite, similar cu ţitera). Ansamblul este parte a Orchestrei Naţionale a Audiovizualului din China şi se bucură de succes atât în China cât şi peste hotarele ei.

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Tong Mingtao, a declarat că din momentul stabilirii relaţiilor diplomatice cu Republica Moldova, relaţiile bilaterale păstrează o tendinţă pozitivă de dezvoltare. „Schimburile culturale joacă un rol important şi au devenit veriga care scurtează distanţa între cele două popoare”, a menţionat diplomatul.

Al doilea secretar al Ambasadei Chinei, Yu Zhengrong, a spus că artiştii au fost impresionaţi de calitatea sunetului la Sala cu Orgă şi au mărturisit că au evoluat pentru prima dată într-o sală cu o acustică atât de bună. Aceştia au rămas la fel de mulţumiţi şi de public şi s-au arătat dispuşi să revină oricând în Republica Moldova.

Yu Zhengrong a mai spus că artiştii şi-au dorit foarte mult să interpreteze cu ajutorul instumentelor chinezeşti piese tradiţionale moldoveneşti, dar au avut prea puţin timp pentru repetiţii pentru că urmează să evolueze în Canada, Spania şi Cehia. Însă o vor face cu următoarea ocazie când vor ajunge la Chişinău.

Festivalul „Mărţişor” se desfăşoară tradiţional în primele 10 zile ale lunii martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.