ARN se angajează să promoveze unirea Moldovei și României odată ajunsă în Parlamentul European

Alianța Renaștere Națională, partid politic din România care și-a anunțat participarea la alegerile euro-parlamentare din vara acestui an, se angajează să promoveze unirea Republicii Moldova cu România prin metode pașnice. „Odată ajunși în Parlamentul European, vom căuta să facem tot ce putem pentru a facilita unificarea acestor două teritorii locuite de români”, a declarat președintele partidului, Petre Costea, în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Potrivit lui Petre Costea, Basarabia a fost dezlipită de spațiul istoric românesc prin forță și prin acțiunile în care s-au angajat imperiile de la vremea aceea. „Consideram că înglobarea Basarabiei în Uniunea Sovietică a fost un act de agresiune, un act care a încălcat în mod flagrant dreptul internațional, un act care, de fapt, nu era valabil, nu era valid sub dreptul internațional la vremea aceea și nici sub dreptul internațional de atunci”, a adăugat Petre Costea.

ARN consideră că Uniunea Republicii Moldova cu România trebuie să aibă loc înainte ca Moldova să intre în Uniunea Europeană. „Poziția partidului nostru este că Transnistria trebuie să revină ca parte integrantă a Basarabiei, a Republicii Moldova. Rusia trebuie să-și retragă cât mai grabnic trupele din Transnistria”, a declarat Petre Costea. Totodată, partidul va promova aderarea Republicii Moldova la Tratatul Nord Atlantic.

Președintele ARN a adăugat că partidul pe care-l conduce își dorește ca România să fie primită pe picior de egalitate ca și toate celelalte țări din UE și că nu este de acord cu toate politicile care au loc în UE. „Suntem cât se poate de întristați, de dezamăgiți, de faptul că Parlamentul European și Uniunea Europeană promovează multe politici, mai ales la nivel social, care sunt nu doar necreștinești, dar anti-valori”, a spus Petre Costea. Odată ajunși în Parlamentul Europei, cei din ARN vor tinde să promoveze valorile morale, tradițional-creștine care stau la fundamentul civilizației europene.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.