Arina Corșicova a fost exclusă din cursa electorală la Bălți

Candidata independentă la funcția de primar al municipiului Bălți, Arina Corșicova, a fost exclusă din cursa electorală. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Svetlana Colesnic, președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi.

Potrivit Svetlanei Colesnic, în urma examinării contestațiilor depuse de contracandidați, s-a constatat că Arina Corșicova nu are dreptul să candideze pentru că este administrator al postului TELESISTEM TV și urma să depună declarații cu privire la cheltuieli, lucru pe care nu l-a făcut. Sunt și alte motive invocate și toate sunt obiective, a spus președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi.

Potrivit datelor preliminare, Alexandr Petkov de la Partidul politic Partidul Nostru a acumulat 22,69% din voturi, iar candidata independentă Arina Corșicova – 21,52% din sufragii. După excluderea Arinei Corșicova, Alexandr Petkov va accede în turul doi cu Maxim Moroșan, candidatul Partidului Socialiștilor, care a acumulat 19,73% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.