Arestul la domiciliu în privința lui Igor Dodon se menține

Fostul președinte, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu. Măsura preventivă, aplicată de Judecătoria Ciocana la cererea procurorilor, a fost menținută luni de către Curtea de Apel Chișinău. Instanța a respins recursurile avocaților fostului șef de stat. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, a declarat pentru presă că astăzi au fost prezentate probe noi care demonstrează necesitatea menținerii măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu. „Probele prezentate confirmă actualitatea riscurilor de ingerință în  urmărirea penală, de distrugere a probelor, de săvârșire a noilor infracțiuni, de interacțiune cu alte persoane implicate pe cauza penală, alți învinuiți vizați în prezenta cauză penală, împreună cu Igor Dodon”, a mai spus acuzatorul de stat.

În fața instanței de apel a fost organizată o acțiune în susținerea lui Igor Dodon, simpatizanții acestuia cerând eliberarea sa. Politicianul le-a promis că imediat ce vor fi eliminate măsurile în privința sa, se va deplasa în teritoriu pentru a se întâlni cu oamenii.

De asemenea, fostul președinte a făcut declarații și pentru presă. Potrivit lui, guvernarea se teme de faptul că, dacă va fi eliberat, atunci se va deplasa să discute cu oamenii. El a mai spus că „oamenii urăsc această guvernare” și, chiar dacă arestul în privința lui se va menține, „de la acest lucru prețul la gaz și la alte produse nu va scădea”.

Lui Igor Dodon îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba despre corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Politicianul pledează nevinovat declară că dosarul este unul politic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.