Arestări în dosarul achiziţiilor publice în sănătate

Toţi cei 16 bănuiţi reţinuţi de CNA în dosarul de trucare a achiziţiilor publice în sănătate au fost plasaţi fie în arest, fie în arest la domiciliu, transmite IPN.

Cu mandat de arest preventiv pentru 30 de zile s-au ales reprezentantul unui agent economic, Tudor Ciaicovschi, şeful adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice, Ghenadie Grib, și Victor Donea, şef de secţie în cadrul Agenţiei Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Vor petrece în izolator 25 de zile ex-ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, directorul Spitalului de Urgenţă, Gheorghe Ciobanu, directorul Spitalului raional Taraclia, Valeriu Jelev, și unul dintre vicedirectorii Agenţiei Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Alexandru Spânu.

Directorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Alexandru Coman, este plasat în arest pentru 20 de zile, iar directorul adjunct al Departamentului Instituţii Penitenciare, Serghei Ţurcanu –  pentru 10 zile.

Arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile a fost stabilit pentru şeful interimar al Centrului de Sănătate Cahul, Alexandru Hagioglo, pentru directorul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemiţanu, pentru şeful Direcţiei logistică a Centrului, Constantin Avasiloaie, şi pentru şeful Institutului Oncologic, Victor Cernat.

25 de zile de arest la domiciliu au primit directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, prim-vicedirectorul Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc, şi directorul Unităţii din cadrul Ministerului Sănătăţii de Coordonare Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii, Victor Volovei.

În cadrul dosarului intentat încă în luna noiembrie 2014 se verifică 20 de licitaţii publice în domeniul sănătăţii, valoarea contractelor încheiate depășind suma de 200 de milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.