Arest și pentru polițistul de frontieră cercetat pentru complotare împotriva țării

Polițistul de frontieră învinuit de complotare împotriva Moldovei a fost plasat în arest. Tot astăzi, în arest a fost plasat și șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, învinuit de trădare de patrie. Potrivit acuzatorilor de stat, cei doi ar fi oferit informații, inclusiv atribuite secretului de stat, în schimbul unor sume de bani, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că pronunțarea încheierilor de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a avut loc în lipsa învinuiților reținuți, care au invocat motive de sănătate.

Avocatul șefului Direcției juridice a Parlamentului consideră că 30 de zile de arest este o măsură prea aspră. Apărătorul a mai spus că până în acest moment clientul său nu a acceptat să ofere declarații și nici nu și-a comunicat poziția. „Dânsul are o stare de sănătate precară, are probleme de sănătate și, respectiv, am prezentat instanței un document confirmativ și am solicitat să fie examinat în lipsă”, a precizat avocatul.

Potrivit procurorului de caz, învinuitul a făcut uz de dreptul său procesual de a nu face declarații, motivând faptul că se simte rău și are nevoie de timp pentru a decide dacă va depune sau nu declarații. Cât ține de polițistul de frontieră, acesta nu-și recunoaște vina.

Necesitatea arestului a fost argumentată de către acuzatorii de stat prin existența riscului de eschivare de la organul de urmărire penală și instanța de judecată, de ingerință în buna desfășurare a urmării penale și a riscului influențării martorilor.

Miercuri, procurorii PCCOCS au anunțat reținerea a doi funcționari din Secretariatul Parlamentului și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău. Cei doi au fost suspendați din funcție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.