Arealul moldovenesc al Dunării – o atracţie specială pentru turişti

Locuri pitoreşti, muzee, mănăstiri, bucate tradiţionale – acestea sunt doar câteva dintre atracţiile turistice din arealul moldovenesc al Dunării. Anual zona care cuprinde 3 raioane – Cahul, Cantemir şi Taraclia, precum şi UTA Găgăuzia, este traversată de către peste 184 de mii se străini. Datele au fost prezentate de către preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron.

Viorel Miron a declarat la o conferinţă de presă la IPN că atracţiile Dunării din cele zece ţări riverane sunt plasate pe locul trei în motivaţia turistică europeană, după vizitarea oraşelor istorice şi litoralul mediteranean. Viorel Miron a menţionat că în arealul moldovenesc al Dunării poate fi admirat cel mai mare fluviu european, cele mai mari lacuri naturale din ţară, una dintre cele mai mari arii naturale protejate, cel mai mare sat şi cea mai mare diversitate etnică din Moldova.

În zonă sunt amplasate 16 unităţi muzeale, iar turiştii beneficiază de serviciul a 26 de ghizi specializaţi. Vizitatorii au parte de un spectru mare de servicii, cum ar fi excursii individuale sau în grup, expoziţii, manifestări cultural-ştiinţifice, lecţii, seminare etc.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei a menţionat printre atracţiile din zonă şi fragmentele din Valul lui Traian, dar şi locaţii ale culturii antice Cucuteni -Tripolie. La fel, pot fi admirate ruinele cetăţii medievale de pământ din Giurgiuleşti, Muzeul Ţinutului Cahul sau muzeele de etnografie, istorie şi natură din Giurgiuleşti, Văleni, Slobozia Mare, Brânza. O altă atracţie o constituie şi muzeele etnografice ale etniilor găgăuză din Beşalma, Comrat şi bulgară din Tvardiţa, Corten şi Taraclia etc.

  • viorel miron despre frumusetile arealului.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.