Arde pădurea de la periferia municipiului Cahul

Pădurea de la periferia municipiului Cahul arde. La fața locului au fost îndreptate 6 echipe de pompieri. Primarul municipiului, Nicolae Dandiș, a făcut apel la localnici să ajute la stingerea focului, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că apelul la 112 a fost recepționat aproape de ora 15.00. La fața locului, pompierii au stabilit că flăcările au distrus circa 6 hectare de pădure de salcâm, pini și stejar din suprafața totală de 10 hectare.

Angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii. „Avem incendiu mare în pădure, zona Lacului Frumoasa, rog toți bărbații care pot să dea o mână de ajutor la stingere să vină în această zonă. Avem urgent nevoie de ajutor! Dacă veniți, sunați: 0 (79) 984045”, a îndemnat primarul Nicolae Dandiș.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 22 iulie codul galben pericol de incendiu.

Salvatorii îndeamnă repetat populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse în preajma spațiilor forestiere. În timpul odihnei în spații forestiere, să nu lase nesupravegheate sursele de foc. Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.