Arbitru suspendat pe viaţă după meciul Zimbru-Sheriff

Comitetul de Arbitri a constatat grave şi multiple greşeli de arbitraj în meciul din Divizia Naţională, etapa VI, între FC Zimbru – FC Sheriff, disputat la 28 august, şi prejudicierea astfel gravă a jocului. Arbitrul Serghei Derenov a fost exclus pe viaţă din activitatea de arbitraj, transmite IPN.

Comitetul de Arbitri a aprobat rezilierea contractului încheiat cu Serghei Derenov, excluderea acestuia din lista arbitrilor FMF şi a solicitat retragerea lui din lista arbitrilor FIFA.

După meciul disputat pe 28 august, mai mulţi spectatori, oficiali şi jucători ai echipei Zimbru au criticat arbitrajul făcut de Derenov, care părea să fi favorizat echipa Sheriff. Printre critici s-a regăsit faza când arbitrul a acordat prea uşor al doilea cartonaş galben unui jucător de la Zimbru, ceea ce a dus la eliminarea lui de pe teren încă în priam repriză. Totodată, arbitrul nu a acordat un penalty când un jucător al Sheriff a jucat cu mâna.

Meciul dintre Zimbu şi Sheriff s-a terminat cu scorul de 1-2 în favoarea tiraspolenilor, ceea ce a dus la sfârşitul seriei fără înfrângeri a echipei din Chişinău şi la cedarea locului de lider în Campionatul Naţional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE