Aprofundarea dialogului moldo-german, discutată la Guvern

Aspecte privind intensificarea cooperării bilaterale moldo-germane în domeniile de interes au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu noul coordonator pentru cooperarea cu Republica Moldova în legislativul german, Robin Wagener, transmite IPN.

Șeful executivului a prezentat principalele priorități ale Guvernului, printre care accelerarea procesului de integrare europeană, consolidarea sectorului de apărare și securitate și dezvoltarea economică. Premierul a enunțat oportunitățile investiționale pe care le propune Republica Moldova prin intermediul Parcului IT, al Zonelor Economice Libere și a reiterat deschiderea Guvernului pentru intensificarea relațiilor comercial-economice cu Germania.

„Vom crea mai multe platforme de interacțiune cu reprezentanții societății civile, pentru ca vocea cetățenilor din orice colț al țării să ajungă la autorități. Așa se construiește o adevărată democrație, după modelul statelor UE”, a menționat Dorin Recean, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Părțile s-au referit și la aspectele de securitate regională, reconfirmând poziția ambelor state de condamnare a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.