Aproape de două ori s-a majorat numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de boli diareice acute

Aproape de două ori s-a majorat, în comparaţie cu perioada rece a anului, numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit în ultimele zile de boli diareice acute, cauzate, potrivit medicului-coordonator al Serviciului de Urgenţă din capitală, Eufalia Negreaţă, de alimente alterate, fructe şi mâini nespălate, transmite Info-Prim Neo. Eufalia Negreaţă susţine că numărul îmbolnăvirilor ar putea creşte dacă populaţia nu va respecta regulile de bază ale unui comportament de prevenire a îmbolnăvirilor prin toxiinfecţii alimentare sau alte boli cu transmitere digestivă. Pentru a nu acuza asemenea boli, medicul Negreaţă recomandă evitarea preparării alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura condiţiile de temperatură necesare păstrării acestor alimente. Produsele ce vor fi consumate la mai mult de trei ore de la preparare, urmează a fi păstrate la temperaturi de 4 – 8 grade Celsius. Totodată, Eufalia Negreaţă afirmă că este necesară evitarea contactului între alimentele nepreparate şi cele preparate. În afară de aceasta, toate fructele şi legumele, chiar dacă sunt proaspăt culese, trebuie spălate neapărat. Ar fi bine, spune sursa citată ca să se evite consumarea alimentelor comercializate în stradă, ţinute mai mult timp la soare. În cazul acuzării durerilor de burtă, diareei, greaţă, vomă, dureri de cap este necesară adresarea urgentă la medic, spune Eufalia Negreaţă. Doar pe parcursul zilei precedente, 13 copii şi 9 maturi au apelat la ajutorul medicilor de pe ambulanţă, suferind de boli diareice acute.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.