APP preia forțat activele din gestiunea SRL „Gările Auto Moderne”. Reacția companiei

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice și-au făcut astăzi apariția la SRL „Gările Auto Moderne” pentru a prelua forțat activele din gestiunea companiei. Potrivit lor, acest lucru urmează să fie realizat în baza ordinului emis de directorul general al APP pe data de 12 august, transmite IPN.

Funcționarii de la APP au declarat că ei, în calitate de membri ai comisiei care urmează să preia activele, au obligația să execute ordinul directorului APP, care prevede preluarea unilaterală a activelor.

Andrei Iosip, reprezentantul SRL „Gările Auto Moderne”, a declarat că, potrivit prevederilor legale, era obligatorie invitarea partenerilor pentru audieri în legătură cu circumstanțele emiterii ordinului. Mai mult ca atât, o procedură administrativă are un termen și nu este clar de ce „Gările Auto Moderne” nu a fost invitată să participe la procedura administrativă de emitere a ordinului. Despre ordinul din 12 august compania a fost informată azi dimineață.

Andrei Iosip a menționat că tot legea prevede dreptul de a contesta, și anume urma să fie depusă cererea prealabilă la autoritate și cererea de suspendare, ulterior, în cazul în care se va emite un act care nu satisface interesele companiei, aceasta să-și exercite dreptul de a contesta acest act în instanță.

„Ordinul dumneavoastră a fost contestat cu 10 minute în urmă. Poftim contestația, este depusă cerere prealabilă privind contestarea ordinului și suspendarea lui... Dacă se depune o cerere de suspendare a executării, aceasta poate fi executată doar după soluționarea acestei cereri”, a mai spus Andrei Iosip.

În acest context, reprezentanții APP au solicitat pauză.

În decembrie 2018,  statul a semnat cu „Gările Auto Moderne” un contract de concesiune a autogărilor pe un termen de 25 de ani. Conform contractului, partenerul privat s-a obligat să modernizeze 30 de gări și stații auto, iar perioada executării lucrărilor nu trebuia să depășească trei ani. În august 2022, contractul a fost reziliat după ce o comisie de monitorizare a constatat neîndeplinirea planului de investiții asumat.  „Gările Auto Moderne” urma să predea în stare bună toate activele preluate în 2018 de la Întreprinderea de Stat Gările și Stațiile Auto.  APP a elaborat un plan de acțiuni și în maximum două luni, până pe 1 decembrie 2022, gările auto trebuiau deja să înceapă activitatea sub pavilionul unei întreprinderi de stat. Între timp, a demisionat șeful APP, după care a demisionat și următorul, până să fie numit Roman Cojuhari, care exercită și în prezent funcția de director APP.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.