APOTA, despre recuperarea unilaterală a gărilor auto: Trebuia să se întâmple încă în 2022

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto salută intenția autorităților de a recupera gestiunea asupra gărilor auto, menționând că acest lucru trebuia să se întâmple încă în anul 2022, când statul a reziliat contractul de parteneriat public-privat cu SRL „Gările Auto Moderne”. Potrivit APOTA, de atunci și până acum, „gruparea Vîlcu-Andronachi au realizat profituri în valoare de aproximativ 60 de milioane de lei, bani ce trebuiau să fie înregistrați la compania de stat”, transmite IPN.

APOTA reiterează că tărăgănarea reîntoarcerii în gestiunea statului a gărilor auto are loc din cauza „funcționarilor de rang înalt care acționează în interesul grupării oligarhice și mimează tot felul de procese și activități care nu au nici o finalitate”. „Acești funcționari sunt ministrul Andrei Spînu și directorul APP Roman Cojuhari. Înțelegem că acțiunile de azi, din care rezultă că anumite acțiuni de reîntoarcere a gărilor au început, se datorează faptului că s-au epuizat toate motivele de tărăgănare pe care le invocau și le căutau acești doi funcționari și că alți funcționari de rang mai înalt au început să ceara socoteala de la cei doi”, se arată într-un comunicat de presă emis de APOTA.

APOTA își exprimă convingerea că preluarea gestiunii gărilor de la „gruparea Vîlcu-Andronachi” de către instituțiile statului este o cale corectă. „Dacă acest proces nu va fi viciat și va fi dus la bun sfârșit, aceste acțiuni vor fi unicele cu conținut real făcute în ultimii trei ani pentru a ajuta ramura transporturilor de pasageri și va lovi în unul din nucleele de bază ale mizeriei care persistă în ramură”.

În această dimineață, reprezentanții Agenției Proprietății Publice și-au făcut apariția la SRL „Gările Auto Moderne” pentru a prelua forțat activele din gestiunea companiei. Andrei Iosip, reprezentantul SRL „Gările Auto Moderne”, a acuzat un atac raider. De cealaltă parte, APP insistă că nu există factori legali care să împiedice preluarea activelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.