Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Eduard Grama, a spus, la o discuție cu apicultorii, că mierea moldovenească este tot mai căutată peste hotare, însă promovarea consumului în țară devine o problemă mare. Se consumă puţin, dar şi nu toată mierea care rămâne în țară este de cea mai bună calitate, transmite IPN.
Eduard Grama a adus exemplul Bulgariei, unde în toate localurile la ceai se oferă la alegere zahăr sau miere. „Mierea este servită la pliculeț de 8-10 grame și este o metodă de promovare. Din păcate, în Moldova dacă ceri într-un restaurant miere, ți se oferă dintr-un borcan la frigider. Dar dacă nu ceri, nu ți se dă”, a spus Eduard Grama.
Ministrul agriculturii a insistat pe promovarea consumului de miere. Ambalarea produsului în doze mici presupune cheltuieli serioase, însă soluția propusă de ministru este asocierea apicultorilor. „Nu porniți de la ideea că cineva vă este dator. Porniți de la ideea că voi trebuie să vă uniți eforturile, să vă dezvoltați”, a spus Eduard Grama.