API a lansat o platformă mediatică axată pe integritatea persoanelor cu funcţii publice

Asociaţia Presei Independente (API) a lansat versiunea nouă a paginii web www.moldovacurata.md, în baza paginii Iniţiativei Civice pentru un Parlament Curat. Este o platformă mediatică on-line axată pe tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice şi pe monitorizarea activităţii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), transmite IPN.

Noua pagină, lansată în cadrul unei mese rotunde cu participarea membrilor CNI, va susţine informaţional desfăşurarea campaniilor media care vizează direct sau indirect tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice. Echipa redacţiei va organiza evenimente publice la tema funcţionării structurilor de control şi a eficienţei politicilor publice în domeniul integrităţii persoanelor cu funcţii publice, va realiza investigaţii jurnalistice şi va urmări reacţia CNI la cazurile specifice semnalate în mass-media.

www.moldovacurata.md dispune, printre altele, de posibilităţi de transmisiuni video on-line a dezbaterilor şi a altor evenimente organizate de echipa redacţională. De asemenea, pe noua pagină vor fi plasate comentarii şi expuneri de opinie, sondaje on-line care vor fi organizate de API pe pagina web. Totodată, vor putea fi semnalate cazuri de conflicte de interese şi averi nedeclarate ale persoanelor cu funcţii publice.

Pe pagina web sunt concentrate informaţii şi date relevante la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice; legislaţia naţională şi extrase din legislaţia europeană în domeniu; link-uri la materialele relevante publicate în mass-media; rubrici speciale de investigaţii jurnalistice proprii la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice.

Proiectul este realizat de Asociaţia Presei Independente, cu sprijinul financiar al Programului Buna Guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.