Apel public în legătură cu dosarul în care e vizat omul de afaceri Vitalie Perciun

Oxana Eșanu, avocatul omului de afaceri Vitalie Perciun, face apel către cei care au difuzat informații eronate în legătură cu reținerea clientului ei să le retragă, stopând mediatizarea lor. De asemenea, face apel către organele de conducere și supraveghere a urmării penale să examineze în regim de urgență cererile apărării față de abuzurile admise pe acest dosar.

„Cerem să se examineze în regim de urgență cererile depuse de partea apărării vizavi de abuzurile și ilegalitățile care sunt comise de către procurorul Alexei Stăvilă și nemijlocit persoana interesată pe caz, având ranchiuna personală pe care a și recunoscut-o, Valerii Țurcanu. Să nu admitem, în contextul în care participăm la reforma justiției, ca businessul oamenilor de afaceri să fie preluat prin instrumentarea cauzelor penale de așa gen. Este totuși important ca cei care participă la actul justiției să fie integri, corecți și să dețină o verticalitate”, a declarat Oxana Eșanu într-o conferință de presă la IPN.

Avocata a menționat că omul de afaceri Vitalie Perciun este victima unui atac raider prin care se încearcă să-i fie preluate afacerile, iar aceste atacuri criminale au loc cu concursul organelor de drept și al persoanelor interlope.

Potrivit ei, în mass-media au fost distribuite informații false referitoare la reținerea lui Vitalie Perciun. S-a scris că reținerea este rezultatul unei cauze penale de spălare a banilor, dar și că omul de afaceri ar fi fost reținut pentru estorcare de bani, escrocherie și șantaj. „În față dețin ordonanța de reținere a persoanei, care este eliberată de comisarul Valerii Țurcanu. Acest comisar este colaborator al Direcției generale urmărire penală a IGP. Motivul acestei ordonanțe de reținere este articolul 191, alineatul 5, și în niciun caz cel declarat de către domnul Rizea sau de către domnul Ungureanu pe canalul 112”, afirmă Oxana Eșanu.

Avocata susține că cel care conduce urmărirea penală țintește o răfuială personală față de omul de afaceri și că, având acces la dosar, a oferit unui interlop date despre conturile bancare ale lui Vitalie Perciun.

Oxana Eșanu a depus mai multe demersuri prin care a solicitat retragerea dosarului  din gestiunea direcției respective, dar și recuzarea procurorului de caz. „Solicit ca cererile depuse de către apărare să fie examinate de către conducerea Procuraturii și să fie exprimată o opinie față de ele”, a mai declarat avocata.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.