Apel la transparentă în cadrul preselecţiei naţionale pentru Eurovision Junior

Reprezentanţi ai societăţii civile, întruniţi în grupul de iniţiativă Eurovision Junior Song Contest, solicită organizatorilor preselecţiei naţionale să asigure transparența procedurii de selectare a reprezentantului Moldovei la acest concurs și să înlăture deficienţele atestate în anii precedenţi.

Grupul de iniţiativă s-a referit la faptul că membrii juriului nu au luat în consideraţie rezultatele televontigului la calcularea punctajului final şi nu au mediatizat evenimentul. Pentru că nu a fost anunţat concursul din timp, prea puţini copii sau prezentat la preselecţie.

„Solicităm să interveniţi prompt pentru înlăturarea problemelor semnalate, astfel încât să nu fie compromisă participarea în acest an a Republicii Moldova la concursul Eurovision Junior şi să nu fie ştirbită imaginea ţării”, se menţionează într-o petiţie către organizatori, dată citirii într-o conferinţă de presă la IPN.

Mircea Mânzărari, membru al grupului de iniţiativă, spune că dacă petiția va rămâne fără răspuns, se va merge în instanţa de judecată. Mânzărari a mai spus că în multe dintre ţările care urmează să participe la ediţia din anul curent a concursului deja se cunoaşte reprezentantul, pe când în Republica Moldova însă nici nu a fost anunţată începerea preselecţiei.

Iulia Braga, părintele unui copil care a participat anul trecut la preselecţie, a spus că anunţul pentru concurs s-a făcut cu doar câteva zile înainte, iar pentru un copil este practic imposibil într-un timp atât de scurt să pregătească o piesă. „Este o muncă enormă, e nevoie de timp pentru pregătire”, a spus femeia.

Vasile Moroşanu, artist al poporului, membru al grupului de iniţiativă Eurovision Junior Contest, a spus că în Republica Moldova sunt mulţi copii talentaţi, care merită să fie promovaţi.

Anul acesta, Republica Moldova va participa pentru a patra oară la Junior Eurovision Song Contest. Concursul va avea loc în 30 noiembrie.

  • mircea mânzãrari despre organizarea preselectiei.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.