Reprezentanții Alianței Renașterea Națională și ai Alianței Familiilor din România fac apel către românii de pretutindeni la unitate pentru susținerea familiei Furdui, a cărei șapte copii au fost luați din familie de către Jugendamt. Aceștia cheamă la solidaritate, pentru a încuraja autoritățile germane să se implice în soluționarea acestui caz, astfel încât copiii să revină în familie.
Într-o conferință de presă la IPN, avocatul Peter Costea, președinte al Alianței Familiilor din România, a declarat că Petru și Camelia Furdui, creștini practicanți, sunt din Hunedoara și locuiesc de câțiva ani în Germania. Pe 26 aprilie 2021, cei șapte copii au fost preluați în custodie de către Jugendamt, serviciul de protecție a copilului din această țară, lucru care s-a întâmplat în lipsa unui mandat judecătoresc.
Peter Costea susține că autoritățile germane, prin intermediul Jugendamt, au acuzat părinții că, de două ori pe săptămână, mergeau la Hanovra pentru a asculta Evanghelia. La fel, li s-a imputat că și acasă se făceau rugăciuni, inclusiv la masă, și se cântau imnuri creștine, iar copiilor li se cerea să trăiască după ideologia și principiile lor creștine. Familia a mai fost acuzată că ocazional frecventa o biserică din Mannheim, unde se propovăduia disciplinarea copiilor, iar copiii au fost ținuți departe de „influența societății”.
„Fiind avocat, mi-am dat seama imediat că, de fapt, ceea ce au făcut autoritățile germane e că au încălcat în mod grosolan drepturile parentale ale părinților Furdui. De asemenea, au încălcat în mod grosolan Convenția privind drepturile copilului, care a fost adoptată de ONU în anul 1989. De asemenea, în calitatea mea de creștin practicant am fost consternat de modul din nou abuziv în care autoritățile germane au ales să se focalizeze pe credința și practicile creștine ale familiei Furdui ca motiv sau ca unul dintre motivele pentru care au luat acești copilași de la părinți”, a notat Peter Costea.
Potrivit lui, cazul familiei Furdui a stârnit numeroase reacții, iar ca urmare în mai multe localități din România, dar și peste hotare, a avut loc o serie de acțiuni de protest, inclusiv în fața misiunilor diplomatice ale Germaniei, dar și în fața clădirilor administrative. În cadrul acestor acțiuni, principala cerință a fost reunirea cât mai grabnică și necondiționată a copiilor cu părinții lor.
Beniamin Lup, președintele executiv al Partidului Alianța Renașterea Națională, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă este o mișcare politică creștin-conservatoare, iar membrii ei au venit cu un răspuns imediat de susținere a familiei Furdui. Astfel, membrii ARN nu s-au limitat doar la proteste, ci au participat la pichetarea cu pancarte a reprezentanțelor consulare ale Germaniei în România. Au pledat pentru apărarea familiei, pentru apărarea drepturilor copiilor, drepturile părinților de a-și crește copii și a-i educa în spiritul tradițiilor și valorilor, pe care le consideră necesare.
Potrivit lui Beniamin Lup, următoarea acțiune de protest de la București este planificată pentru data de 28 noiembrie, iar pe 18 decembrie va avea loc o acțiune de amploare, la care vor participa foarte multe persoane. Acțiuni similare se vor desfășura concomitent și în alte localități. Beniamin Lup a mai spus că în continuare se adună semnături de la cetățeni din România și din Republica Moldova pentru o petiție internațională în susținerea familiei Furdui. Aceste semnături, pe lângă cele 21 de mii deja adunate, vor fi transmise autorităților române, inclusiv președintelui.