Apel către Parlament şi Guvern să contribuie la campania „Renaşte Moldova”

Directorul Institutului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, le-a expediat premierului Iurie Leancă şi preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, câte o scrisoare publică, adresându-se astfel celor două instituţii cu privire la campania „Renaşte Moldova”. Ştefan Gaţcan a făcut apel pentru susţinerea campaniei de colectare de fonduri la nivel naţional pentru institut, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al proiectului.

Prin intermediul acestor scrisori, Ştefan Gaţcan s-a adresat, de asemenea, tuturor fracţiunilor, deputaţilor şi comisiilor de profil din Parlament, precum şi întregului Cabinet de miniştri şi instituţiilor guvernamentale.

„Intervenim respectuos cu rugămintea ca instituţia legislativă, respectiv, Guvernul să se implice activ şi public în sprijinirea Campaniei „Renaşte Moldova”, atât prin dezbaterea problemei demografice, cât şi prin contribuţii personale şi prin susţinerea publică a acestei campanii. Obiectivul general al campaniei constă în asigurarea asistenţei medicale de calitate acordate mamei şi copilului în Republica Moldova”, se menţionează în scrisoarea adresată de către directorul instituţiei.

Ştefan Gaţcan a precizat că a ales să le scrie parlamentarilor şi membrilor Guvernului acum, când executivul a aprobat o serie de măsuri care vizează problema natalităţii şi a condiţiilor pentru mame şi nou-născuţi. La 25 iunie curent, Guvernul a adoptat modificarea anexei la „Programul naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova (2011-2025)”.

Campania „Renaşte Moldova” a început în luna aprilie şi îşi propune să atingă câteva obiective cu impact social naţional. Campania îşi propune să reducă riscul de naşteri patologice, prin garantarea accesului liber la medicina modernă; să asigure consultaţii, tratamente şi asistenţă medicală de calitate pentru femeile care doresc să conceapă un copil, cele care se confruntă cu afecţiuni ginecologice şi chiar mamele care au copii mici, din toate clasele sociale, de pe tot teritoriul ţării.

Cei care doresc să facă donaţii pot transmite un SMS la numărul 9944, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.