Apel către aleșii locali să se alăture Ligii Orașelor și Comunelor

Primarii, consilierii, dar și activiștii locali sunt îndemnați să se alăture grupului de inițiativă pentru crearea Ligii Orașelor și Comunelor. Formațiunea își propune să devină o platformă importantă în promovarea intereselor comunităților locale la toate nivelurile și să contribuie, alături de toți actorii implicați și decidenții de la nivel central, la dezvoltarea regională și locală a Republicii Moldova.

„Nu ne lansăm în calitate de partid de opoziție față de actuala guvernare, nu venim să destabilizăm situația politică în aceste vremuri dificile, nu avem pe nimeni în spatele nostru în afară de cetățenii care ne-au încredințat votul, dar venim să aducem în prim plan și să facem auzită vocea teritoriului, acolo unde locuiesc cetățenii Republicii Moldova, prin intermediul unei platforme care va consolida cei mai reprezentativi și pregătiți oameni din toate regiunile țării”, a declarat într-o conferință de presă la IPN primarul orașului Leova, Alexandru Bujoreanu.

Potrivit edilului, Liga nu va fi un partid exclusiv al primarilor. Or, în echipă sunt așteptați toți cei care nu sunt indiferenți de soarta satelor și orașelor și care își propun să își aducă contribuția în soluționarea problemelor acestora, inclusiv prin participarea în cadrul alegerilor locale generale din toamna anului 2023. „Facem un apel către toți cei care sunt aproape de dezideratele și obiectivele noastre să se alăture Ligii Orașelor și Comunelor, să ne contacteze direct sau prin paginile noastre online care vor fi lansate până la finele acestei zile, să își aducă, în măsura posibilităților, contribuția în procesul de colectare a semnăturilor și cererilor de aderare, alături de membrii grupului de inițiativă și să susțină o mișcare social-politică a noastră, a oamenilor acestei țări, mișcare construită de jos în sus, născută din realitățile și durerile oamenilor acestei țări, formațiune care nu va avea un lider formal și va fi administrată prin consens de co-președinți aleși pe principiu regional”, a notat Alexandru Bujoreanu.

„Acest păs al nostru este păsul mai multor primari din Republica Moldova. Sunt primari care au viziuni și care vin cu cota parte de reprezentativitate. Sunt primarii văd și știu cum trebuie să se dezvolte Republica Moldova. Nouă nu ne este indiferent ce va fi mâine în Republica Moldova, de aceea acționăm astăzi într-o formulă în care încercăm să fim pentru construcția țării, pentru descentralizare, nu doar declarativă. Fac și un apel către toți cei care sunteți în administrația publică sau care poate ați plecat din administrația publică, cei care reprezentați sub aspect e consiliul administrația publică, să veniți alături de noi! Să veniți alături de noi pentru a construi o Moldovă de jos în sus”, a declarat Constantin Cojocaru, primarul municipiului Edineț.

Primarul orașului Cupcini, Ludmila Maga, a declarat că primarii sunt aleși de către cetățeni pentru binele localităților. Crearea Ligii va oferi posibilitatea aleșilor locali să se unească pentru a-și conjuga eforturile. „Fac apel către acei primari care vor să se alăture acestei platforme, colegilor noștri care înaintează acestei idei frumoase și să fie înregistrată Liga Orașelor și Comunelor din Moldova”, a mai spus Ludmila Maga.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.