Apa din apeductul municipal poate fi folosită în alimentaţie fără filtrare suplimentară

Apa din apeductul municipiului Chişinău corespunde parametrilor chimici şi poate fi întrebuinţată în alimentaţie. O confirmă testele de laborator efectuate recent la Staţia de tratare a apei, a declarat Ion Caşcaval, şeful Serviciului laboratoare din cadrul staţiei, transmite IPN.

Testele au vizat compararea pH-lui apei din robinete, a apei plate şi minerale îmbuteliate. pH-ul defineşte caracterul acid sau alcalin al apei. Apa potabilă trebuie sa aibă un pH cuprins între 6,5 şi 9.

În urma testelor efectuate s-a constatat că nu există diferenţă mare între apa de la robinet şi apa care se vinde în sticle. „Apa de la robinet este de bună calitate, nu influenţează negativ sănătatea şi nu trebuie filtrată”, a spus Arcadie Rusnac, şeful Departamentului asigurarea şi controlul calităţii apei din cadrul SA „Apă-Canal Chişinău”.

Apa minerală are un pH mai înalt şi trebuie consumată sub controlul medicului. Întrucât, consumată în exces, poate genera probleme de sănătate, inclusiv arsuri de stomac. Dacă apa pe care o consumăm are duritatea prea mare, duce la formarea pietrelor la rinichi, iar în cazul în care e prea moale se pierd sărurile din oase.

Apa din robinetele din capitală vine din râul Nistru şi e supusă purificării la Staţia de de tratare din Chişinău. În anul 2012 a fost schimbată tehnologia de tratare a apei, acum este folosit un dezinfectant mai stabil şi cu o concentraţie mai mică de clor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.