Apă-Canal Chişinău a elaborat un plan de intervenţie în caz de inundaţii

În contextul creşterii nivelului apei în râul Nistru, SA „Apă-Canal Chişinău” anunţă că va întreprinde mai multe măsuri de prevenire a inundaţiilor. Potrivit unui comunicat de presă al furnizorului, a fost elaborat un plan de măsuri de intervenţie. În caz de necesitate, furnizorul va livra cu autocisternele apă populaţiei, spitalelor şi fabricilor de pâine, transmite IPN.

În comunicat se precizează că, odată cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk, prin ridicarea nivelului apei în râul Nistru se creează pericolul inundării Staţiei de pompare (treapta I) a Staţiei de apă Nistru. Pentru a preveni acest lucru vor fi procuraţi cel puţin 500 de saci, nisip şi zeci de lopeţi pentru efectuarea lucrărilor de protecţie. De asemenea, vor fi procuraţi reagenţi chimici pentru dezinfectarea autocisternelor şi asigurarea tratării apei. Serviciul staţiilor de pompare va pregăti punerea în funcţiune, în caz de necesitate, a 6 fântâni arteziene suplimentare.

Potrivit unei avertizări a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 5 - 15 aprilie va continua creşterea nivelului apei pe sectorul or. Otaci – or. Dubăsari (cu 2-3 m), pe sectorul or. Dubăsari – braţul Turunciuc (3-3,5 m), pe sectorul braţul Turunciuc – gura de vărsare a râului Nistru (1,5-2,5 m). Pe unele sectoare ale râului se prevede ieşirea apei în luncă şi inundarea parţială a terenurilor agricole din raionul Ştefan – Vodă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.