Anul acesta în IT Parc se prognozează venituri mai mari cu 40%

Autoritățile estimează că anul acesta veniturile în cadrul Moldova IT Parc vor fi în creștere cu circa 40%, în comparație cu anul precedent și vor atinge 2,6 miliarde de lei. Acest fapt, susține ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, confirmă dinamismul pieței tehnologiei informației. În cadrul unei întrevederi cu administrația și unii rezidenți ai Moldova IT Parc, ministrul a declarat că sectorul IT din Moldova este în deplină dezvoltare, iar stimulatorul principal este modelul Parcului IT virtual, transmite IPN.

În un an de activitate, Parcul IT a înregistrat un număr de 339 de rezidenți activi, cu un venit din vânzări de circa două miliarde lei. Astfel, a fost depășit venitul prognozat cu aproximativ 77 de milioane de lei. Atât exporturile, cât și vânzările locale au cunoscut o creștere semnificativă pe parcursul anului 2018, depășind volumele prognozate.

Vânzările locale în primul an de activitate a rezidenților în noul regim fiscal au atins valoarea de 373 de milioane de lei, iar exporturile au depășit 1,6 miliarde de lei.

Astăzi calitatea de rezident al Moldova IT Park o dețin 373 de companii, dintre care 106 companii cu capital străin.

Conform datelor, cele mai solicitate și profitabile activități eligibile în cadrul Moldova IT Parc, pe parcursul anului 2018, au fost serviciile de realizare a soft-ului la comandă, serviciile de prelucrare de date, administrarea paginilor web și activități conexe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.