Anul 2013 este important şi pentru procesul de reglementare transnistreană, Eugen Carpov

Anul 2013 este un an important pentru Republica Moldova, deoarece se aşteaptă ca la 26 noiembrie, la Vilnius, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, să fie parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, spune că anul este important şi pentru procesul de reglementare transnistreană şi speră că cei de la Tiraspol vor înţelege importanţa Acordului de Asociere cu UE pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent pe care mal al Nistrului se află.

În cadrul unui interviu pentru IPN, Eugen Carpov a spus că autorităţile se aşteaptă ca la Vilnius să fie parafat Acordul de Asociere, cu compartimentul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, dar şi că ţara va primi avizul pozitiv al Comisiei Europene pentru liberalizarea regimului de vize.

Eugen Carpov susţine că acum ţara este la etapa ultimelor pregătiri pentru evenimentul care va însemna trecerea la o etapă calitativ nouă în relaţia cu Uniunea Europeană. Oficialul speră că responsabilii din regiunea transnistreană vor conştientiza că de pe urma acestor procese vor beneficia toţi locuitorii Republicii Moldova, indiferent dacă sunt de la Tiraspol, Comrat, Orhei sau Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.