ANRE examinează cererea de majorare a tarifului la lumină depusă de Gas Union Fenosa

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) examinează solicitarea companiei Gas Natural Fenosa privind aprobarea noilor tarife de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, transmite IPN. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de ANRE, hotărârea privind ajustarea tarifelor va fi supusă votului în şedinţă publică. ANRE precizează că modificările de tarif solicitate de Gas Natural Fenosa se bazează pe premisa eliminării subvenţiilor încrucişate.

Cererea, cu aplicare de la 1 aprilie curent, a fost depusă de Gas Natural Fenosa pe 22 martie şi prevede o creştere de 14% a tarifului pentru consumatorii conectaţi la reţelele de distribuţie de tensiune joasă de 0,4 kV. Este vorba de toţi consumatorii casnici şi o parte dintre agenţii economici mici.

Pentru consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune medie compania a solicitat o reducere de tarif de 4,7%, iar pentru cei conectaţi la reţelele de tensiune înaltă – o creştere de 1,4%.

În prezent, tariful de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune joasă din raza de activitate a Gas Natural Fenosa este de 1,58 lei/kWh, iar clienţii RED Nord şi RED Nord-Vest plătesc 1,71 lei şi, respectiv, 1,73 lei/kWh.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.