Angajații Universității de Educație Fizică și Sport, prinși cu o mită de 800 de euro

Decanul și șeful unei catedre a Universității de Educație Fizică și Sport au fost reținuți cu mită de 800 de euro. Angajații instituției ar fi pretins de la un student suma de 1000 de euro pentru a-l ajuta să susțină examenele restante, teza de licență și să oprească procesul de exmatriculare, se menționează într-un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, citat de IPN.

Potrivit materialelor acumulate, studentul ar fi fost înmatriculat în anul 2018, urmând studiile timp de doi ani. Din 2020, acesta  nu s-a mai prezentat la ore, urmând să fie exmatriculat. Într-o discuție cu decanul și șeful catedrei, studentul ar fi primit asigurări că problema poate fi rezolvată contra unei sume de 1000 de euro. Din spusele denunțătorului, decanul și șeful catedrei i-ar fi spus că ar avea influență asupra altor lectori și că-i pot determina să-i dea note suficiente la examenele din anii de studii 3 și 4, dar și la examenele de stat.

În baza denunțului, a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. A fost autorizată transmiterea, sub control, a 800 de euro din suma pretinsă. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.