Andrian Candu, despre eventuale coaliții după alegerile parlamentare

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care se regăsește pe poziția a treia pe lista candidaților în circumscripția națională a Partidului Democrat, susține că nu va candida în circumscripție uninominală. Cât despre eventuale coaliții în legislativ, după alegerile parlamentare, Andrian Candu menționează că nu-și imaginează o coaliție cu Partidul Socialiștilor, iar cei din blocul electoral ACUM sunt mai aproape de PDM. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit șefului legislativului, există diferite opțiuni și diferite soluții, iar în acest sens urmează să aibă loc discuții. „Cu siguranță Partidul Democrat va fi deschis pentru tot ceea ce înseamnă crearea unei coaliții, care va oferi dezvoltare, stabilitate și continuitate Republicii Moldova în toate celea pe care le-am început și le-am desfășurat atât de bine în ultimii trei ani de zile. Bineînțeles, integrarea europeană rămâne ținta și obiectivul nostru, mai ales că anul 2019 este marcat de președinția României în Uniunea Europeană. Deci, în primul rând, trebuie să avem alegeri libere și corecte, recunoscute pe plan internațional, validate de Curtea Constituțională și apoi avem trei luni de zile maximum, dar sper că într-o perioadă mult mai scurtă, să avem format Guvernul. Și aici în Parlament să avem o atmosferă productivă”, a notat Andrian Candu.

Andrian Candu, care este și vicepreședintele PDM, spune că nu-și imaginează o coaliție cu PSRM. „Noi suntem foarte diferiți. Și eu nu-mi închipui, chiar practic, cum am putea agrea un program de guvernarea cu colegii din fracțiunea Partidului Socialiștilor. De aia și am menționat că mult mai aproape ne sunt cei din ACUM sau celelalte partide, sau ceilalți deputați, aș spune eu, pro-occidentali care vor intra în Parlament. Dar discuțiile le lăsăm după desfășurarea alegerilor”, a spus președintele Parlamentului.

Dar, potrivit lui Andrian Candu, în cei opt ani de activitate în politică a învățat o lecție: „niciodată să nu spui niciodată”. „De aia noi evităm să fim categorici. Dar, așa cum am menționat, eu nu văd cum, din punct de vedere al doctrinei, din punct de vedere al crezului nostru, din punct de vedere a ceea ce simțim noi, a ceea ce vrem și a ceea ce avem ca obiectiv, nu văd cum am putea lucra cu fracțiunea Partidului Socialiștilor”.

Referitor la lista candidaților în circumscripția națională a Partidului Democrat, Andrian Candu a declarat că în ea se regăsesc oameni din diferite domenii, oameni de afaceri, funcționari de stat etc. Cât ține despre faptul că democratul Marian Lupu nu se regăsește pe liste și că există discuții că i s-ar pregăti o funcție, Andrian Candu a spus că nu cunoaște despre pregătirea unei funcții. „Nu cunosc să i se pregătească vreo funcție pentru domnul Lupu. Știu că sunt mai multe discuții, inclusiv cu domnia sa personal, privind implicarea sa și activitățile pe care le va desfășura în continuare. Mai mult, dați-mi voie să speculez și eu, așa cum speculează alții – lista poate fi modificată până în 24 ianuarie. Listele, în general, pot fi modificate ca și componență, ca și ordine pe listă, până în 24 ianuarie”, a mai spus Andrian Candu.

  • andrian candu depre eventuale coalitii.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.