Andrei Popov: PDM va miza pe un candidat pe care nu-l va desemna

PDM va miza la alegerile prezidenţiale , cel mai probabil, pe un candidat pe care nu-l va desemna, care să fie agreat atât de Occident, cât şi de Moscova. Declaraţia a fost făcută de către fostul membru al PDM, Andrei Popov, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Fostul PDM-ist consideră că acel candidat pe care îl va susţine din umbră Vladimir Plahotniuc nu va fi înaintat de către PDM. „Partidul Democrat are un rating scăzut, se confruntă cu un deficit de imagine. Plahotniuc nu va risca. Nu este exclus să-l înainteze, pentru a păstra unele aparenţe, pe Marian Lupu. Aceasta ar însemna de fapt că Lupu va fi sacrificat. La un moment dat, Vladimir Plahotniuc va dori să scape de Lupu”, a declarat Popov.

Fostul ambasador consideră că nu este exclus ca acel candidat pe care va miza şi îl va susţine Vladimir Plahotniuc pentru şefia statului să fie Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale. „Este un pro-occidental, nu se află în relaţii ostile cu Moscova, nu face parte dintr-un partid şi este loial lui Vladimir Plahotniuc. Deşi Tănase a declarat de mai multe ori că nu va candida la alegerile prezidenţiale”, a argumentat Popov.

Andrei Popov a mai spus că lui Vladimir Plahotniuc i-a mai rămas să cucerească două poziţii pentru a deţine puterea absolută în stat, un preşedinte de ţară care să-i fie loial în totalitate şi funcţia de premier:„PDM, deci Vladimir Plahoniuc, controlează întreg statul. Este un sistem enorm la care a lucrat şi a investit mult. Cetăţenii Republicii Moldova au o şansă ca să oprească măcar puţin acest sistem la alegerile prezidenţiale”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.