Andrei Năstase: PPPDA are capacitatea să vină în fața oamenilor cu propriul candidat

„Platforma Demnitate și Adevăr are capacitatea unui partid puternic să vină în fața oamenilor cu propriul candidat în condițiile în care alte forțe politice sau civice nu vor da curs apelului nostru”. Declarația aparține liderului Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, făcută în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Andrei Năstase crede că PPPDA va fi susținut în demersurile sale privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020 și că demersul înaintat în acest sens, marți, 14 ianuarie, este unul corect. „Am văzut reacțiile societății și credem că societatea își dorește unitate în interes public, în interes național, în interesul acestui stat și al oamenilor acestei republici”, a spus acesta.

Președintele PPPDA declară că partidul pe care-l conduce este o formațiune care a făcut tot ca forțele politice și civice din țară să fie unite. „Am demonstrat acest lucru în 2016, atunci când nimic nu recomanda acest lucru, ne-am retras candidatul din cursă. Am făcut acest lucru pe parcursul anilor. Datorită în exclusivitate Platformei DA am avut un Bloc ACUM”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul aceleiași conferințe, Andrei Năstase a spus că Biroul Politic Permanent al Platformei DA a delegat Fracțiunii Parlamentare a Platformei DA responsabilitatea de a solicita Procuraturii Generale explicații publice privind dosarele politice existente, dar și responsabilitatea de a organiza audieri publice cu participarea victimelor represiunilor politice, a reprezentanților Ministerului Justiției și ai Procuraturii Generale.

De asemenea, Fracțiunea va pregăti un raport în baza materialelor acumulate și va pregăti demersurile necesare, pe care le va expedia Procuraturii Generale „în vederea încetării și reabilitării victimelor represiunilor politice”.

Membrii PPPDA au venit cu un apel către societate de a se solidariza pentru încetarea imediată a persecuțiilor politice și „să pună umărul la restabilirea dreptății pentru oamenii care au avut de suferit în urma abuzurilor judiciare comandate de factorii politici și de decizie din Republica Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.