Andrei Năstase: Nu purtăm discuții neoficiale cu PSRM

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, spune că formațiunea pe care o reprezintă nu poată discuții neoficiale cu Partidul Socialiștilor privind o eventuală colaborare în Parlament. „Așa cum am declarat și anterior, scopul este ca totul să fie făcut la vedere”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

„Blocul ACUM pledează pentru transparență la cele mai înalte cote pentru că de asta are nevoie Republica Moldova. E suficient că 28 de ani totul s-a făcut în obscuritate, pe ascuns, pe la cafenele, pe la baruri”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA îndeamnă socialiștii să revină la o declarație a lor din anul 2016 care avea același subiect de deoligarhizare pe care îl propune blocul ACUM, să o actualizeze pentru a fi votată în comun de deputații PSRM și ACUM. „Pentru aceasta este nevoie de voință politică, de dragoste față de această țară și de curaj. Nu trebuie nici structuri, nici împărțeală, nici speakeri, nici guverne minoritare, majoritare, funcționale, nefuncționale. Avem nevoie de voință politică”, spune politicianul.

În opinia lui, se fac tărăgănări și toate aceste tărăgănări duc la dizolvarea Parlamentului. „Le-am cerut socialiștilor să facă un angajament că nu vor face alianță, coaliție, majoritate cu cel care a uzurpat puterea în Republica Moldova, cu cel care îi țin prizonieri pe ei, iar prin intermediul lor și această țară”, a menționat Andrei Năstase referindu-se la Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, copreședintele ACUM a atras atenția asupra faptului că, deși a obținut cele mai multe mandate de deputat după alegerile din 24 februarie, Partidul Socialiștilor niciodată nu a ieșit în spațiul public să spună că pretinde la funcția de premier și că vrea să-și asume guvernarea. În schimb, spune politicianul, PSRM vrea să dețină controlul asupra unor structuri de forță cum este Ministerul Apărării și SIS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.