Andrei Năstase despre europarlamentare: „Este un succes pentru noi toți”

Rezultatul alegerilor în Parlamentul European, care au avut loc duminică în România și care au fost organizate și în Republica Moldova pentru alegătorii cu cetățenie română, este foarte bun, spune președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM. Totuși, în opinia lui, rezultatul ar fi fost încă mai bun, dacă autoritățile statului român ar fi luat decizia de a prelungi programul secțiilor de votare în mai multe orașe europene, inclusiv în Republica Moldova, transmite IPN.

„Este un rezultat foarte bun, este un succes pentru noi toți, este un succes pentru România, este un succes pentru Europa”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Ora expertizei” de la postul Jurnal TV.

Andrei Năstase susține că este sigur de faptul că referendumul inițiat de președintele român Klaus Iohannis și pentru care au votat la scrutinul de duminică de cetățenii români va fi susținut la nivel legislativ. „Am înțeles că mai multe forțe politice din România au agreat să susțină votarea în Parlament a acestei inițiative venite din partea președintelui Iohannis. Așa că este îmbucurător că acest lucru s-a produs, s-a văzut foarte clar și în România, și în Republica Moldova că oamenii nu-și mai doresc penali la guvernare și în politică”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA consideră că în ceea ce privește relația cu România, Republica Moldova trebuie să rămână pe același parcurs pentru că fără statul român ne va fi imposibil să ajungem în Uniunea Europeană.

Andrei Năstase își exprimă siguranța că va găsi înțelegere nu doar cu eurodeputații înaintați de Partidul Național Liberal, cu care PPDA și PAS sunt parteneri, dar și cu alți parlamentari înaintați de alte partide. „Vom dezvolta aceste relații, aceste colaborări”, a menționat politicianul.

Copreședintele blocului ACUM spune că deja se află în discuții cu unii eurodeputați la subiectul serviciilor de roaming pentru ca cetățenii statelor din Parteneriatul Estic să poată vorbi cu cei din UE fără taxe mari. De asemenea, poartă discuții și în ceea ce privește posibilitatea cetățenilor moldoveni de a circula prin UE cu permisele de conducere eliberate în Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.