Amenzile aplicate şoferilor prinşi băuţi la volan ar putea fi majorate

Amenzile aplicate şoferilor prinşi băuţi la volan ar putea fi majorate de la 3 mii de lei în prezent, până la 15 mii de lei, cu lipsirea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe o anumită perioadă de timp. Cu această propunere a venit ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, în şedinţa de miercuri a guvernului, transmite IPN.

Propunerea a fost lansată în contextul solicitării premierului de a identifica soluţii pentru reducerea numărul de accidente rutiere grave, cele mai multe fiind săvârşite în stare de ebrietate. „Nu există săptămână în care să nu aflăm despre accidente serioase, cu răniţi, cu persoane decedate, multe dintre ele generate pe fundalul consumului de alcool”, a menţionat prim-ministrul.

Premierul a susţinut propunerea ministrului justiţiei, menţionând că trebuie închisă orice portiţă din lege, care ar permite eschivarea de la răspundere a celor care comit accidente grave sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor. „Chiar dacă o să par poate prea insistent, vă asigur că vom reveni la acest subiect, până nu reuşim să facem paşii decisivi în diminuarea numărului de accidente grave pe drumurile din Moldova”, a mai spus Pavel Filip.

În altă ordine idei, ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a informat că, pentru reducerea numărului acestor accidente a fost elaborat un Plan de acţiuni care prevede un şir de măsuri concrete, dar se impune şi modificarea cadrului legislativ-normativ în domeniu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.