Amendamente la acordurile de finanțare a Proiectul de modernizare a administrației fiscale

Guvernul a aprobat și a înaintat Parlamentului spre ratificare două amendamente, unul la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru  Dezvoltare (AID) și altul la Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru  Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), ambele instituții din grupul Băncii Mondiale. Amendamentele se referă la Proiectul de modernizare a administrației fiscale (TAMP), transmite IPN.

Proiectul prevede reducerea costurilor de administrare fiscală, accentul fiind pus  pe conformarea benevolă a contribuabilului, îmbunătățirea serviciilor prestate acestora, contracararea corupției și prevenirea fraudelor fiscale.

Proiectul derulează din 2017, iar amendamentele aprobate prevăd o nouă modalitate de finanțare a activităților, în baza rezultatelor obținute.

Costul total al proiectului este de 20 de milioane de dolari SUA și acesta va rămâne neschimbat. Finanțarea pe rezultate va cuprinde 2,2 milioane drepturi speciale de tragere sau echivalentul a 3 milioane de dolari SUA.

Termenul de realizare a proiectului a fost prelungit cu doi ani, până în anul 2023.

Acordul de finanțare cu AID, prevede contractarea a 5,3 mln de drepturi speciale de tragere, echivalentul a 7,5 milioane de dolari SUA, iar potrivit Acordului de împrumut, BIRD va oferi 12,58 milioane de dolari SUA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.