Ambasadorul SUA la Chişinău a fost decorat

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat „Ordinul de Onoare” lui William Henry Moser, ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Distincţia a fost conferită  „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-americane”, transmite IPN.

„Statele Unite ale Americii au contribuit enorm la procesul de consolidare a instituţiilor democratice şi la modernizarea infrastructurii din Republica Moldova. Cetăţenii moldoveni au înţeles că poporul american este un partener de încredere”, a spus preşedintele ţării. Nicolae Timofti a subliniat că dezvoltarea dialogului strategic moldo-american reprezintă o prioritate a politicii externe a Republicii Moldova.

Ambasadorul William Henry Moser, la rândul său, şi-a exprimat satisfacţia faţă de progresele înregistrate de autorităţile de la Chişinău în procesul de modernizare a societăţii. „Statele Unite ale Americii vor susţine şi în continuare transferul de experienţă în sprijinul popoarelor care împărtăşesc valorile democraţiei şi libertăţii”, a spus şeful misiunii diplomatice americane.

„SUA doresc ca Republica Moldova să aibă dreptul de a-şi alege, fără constrângeri, viitorul. O guvernare democratică, aleasă în urma unor alegeri libere, economia de piaţă şi presa liberă reprezintă garanţia păcii, progresului şi stabilităţii”, a mai spus William Henry Moser.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti şi William Henry Moser au discutat despre proiectele comune de pe agenda bilaterală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.