Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE după declarațiile reprezentantului rus la Herson

Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, precum că Rusia ar putea lovi podul de la Giurgiulești, transmite IPN.

„Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse în Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe.

Așa-zisul guvernator al regiunii Herson, anexate ilegal de Federația Rusă, Vladimir Saldo, a declarat că „sunt cunoscute coordonatele podului Odesa și a celui de la Giurgiulești”. Declarațiile au fost făcute în contextul unui atac care ar fi fost efectuat de forțele ucrainene asupra mai multor poduri care leagă Crimeea ocupată de Ucraina continentală. Potrivit lui, în scurt timp „va exista un răspuns foarte serios”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.