Ambasadorul român a evidențiat la forumul Invest Gagauzia importanța aprofundării parteneriatelor

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a evidențiat la Forumul Invest Gagauzia importanța aprofundării parteneriatelor cu economiile occidentale, necesitatea asigurării unui climat investițional cât mai sigur și predictibil pentru atragerea mai multor investiții străine care să contribuie la creșterea economica și crearea de noi locuri de muncă, transmite IPN.

„Eforturile și proiectele promovate de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova au adus deja rezultate remarcabile și reprezintă un bun ghidaj pentru alți potențiali investitori din România”, a notat ambasadorul român.

Potrivit oficialului, rolul României și al Uniunii Europene în dezvoltarea economică a Republicii Moldova este esențial, fapt dovedit inclusiv în actualul context regional și a crizelor economice, energetice și din alte domenii.

Forumul Invest Gagauzia continuă și sâmbătă. Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova prezintă potențialul și oportunitățile de afaceri din Republica Moldova, precum și experiențele investitorilor români, respectiv contribuția semnificativă a mediului de afaceri românesc la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

„În același timp se remarcă valoarea și varietatea cunoștințelor și expertizei mediului de afaceri reunit în Asociația Investitorilor din România, o resursă deosebit de utilă aflată la îndemâna instituțiilor guvernamentale relevante de la Chișinău în eforturile acestora de avansare rapidă pe calea europeană”, a mai spus Cristian-Leon Țurcanu.

Forumul Invest Gagauzia se desfășoară la Comrat în perioada 7-8 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.