Ambasadorul Moldovei a transmis scrisorile de acreditare în Coreea de Sud

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Coreea de Sud, cu reşedinţa la Beijing, Anatol Urecheanu, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Park Geun-hye. Cu ocazia acestui eveniment, au fost trecute în revistă relaţiile bilaterale din ultima perioadă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice moldoveneşti, părţile au evidenţiat prietenia tradiţională dintre cele două ţări şi cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special ONU.

Ambasadorul Anatol Urecheanu a adus mulţumiri autorităţilor de la Seul pentru asistenţa oferită Republicii Moldova şi şi-a exprimat speranţa că vor fi identificate noi oportunităţi de cooperare, inclusiv în domeniul educaţiei.

La rândul său, preşedintele Republicii Coreea a reiterat sprijinul statului pentru Moldova în promovarea obiectivelor naţionale, implementarea reformelor democratice şi realizarea parcursului european. Preşedintele Park Geun-hye a reafirmat angajamentul ţării sale de a continua proiectele în domeniul tehnologiilor informaţionale, dar şi interesul pentru lansarea unor iniţiative noi în sfera IT.

În timpul discuţiilor, preşedintele Republicii Coreea a fost invitată să efectueze o vizită în Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.