Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, convocat la MAEIE

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. MAEIE precizează că diplomatul a fost convocat pentru a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova a unei rachete rusești în cursul zilei de astăzi, transmite IPN.

MAEIE notează că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar atacurile cu rachete asupra țării vecine afectează direct și negativ cetățenii Republicii Moldova.

„Respingem cu tărie acțiunile și declarațiile recente neprietenoase în raport cu Republica Moldova, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru. Chemăm Federația Rusă să oprească agresiunea militară asupra țării vecine care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri materiale”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Ministerul Apării a confirmat survolarea de către o rachetă a spațiului aerian al Republicii Moldova. Potrivit instituției, structurile responsabile au detectat la ora 10.18 o rachetă care a traversat spațiul aerian deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și ulterior deasupra localității Cosăuți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.