Ambasada României dezminte informaţia că s-ar implica în situaţia internă a Moldovei

Ambasada României la Chişinău îşi reafirmă poziţia de abţinere de la orice ingerinţă în situaţia politică şi socială internă din Republica Moldova. Instituţia a emis o declaraţie în acest sens după ce un portal de ştiri rusesc a scris o ştire despre o presupusă participare a unui automobil al misiunii diplomatice la un marş desfăşurat duminică, 6 aprilie, la Chişinău, transmite IPN.

Ambasada României anunţă că ia notă cu surprindere şi preocupare de afirmaţiile portalului de ştiri rusnovosti24.ru, infirmă categoric aceste presupuneri şi deplânge, în acest context, lipsa de acurateţe a relatării agenţiei rusnovosti24.ru.

Misiunea diplomatică subliniază că România este consecventă angajamentelor asumate începând cu momentul declarării independenţei Republicii Moldova şi respectă dreptul Republicii Moldova de a decide suveran cu privire la direcţiile sale de politică internă şi externă.

De asemenea, autorităţile române sunt convinse că asumarea deplină a valorilor democratice şi integrarea în UE vor conduce la crearea în Republica Moldova a unei economii dinamice şi a unei societăţi libere, spre beneficiul tuturor cetăţenilor, indiferent de afilierile politice, convingerile religioase sau apartenenţa etnică. Unită în diversitatea naţiunilor ei, Europa este modelul de dezvoltare cel mai potrivit pentru Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.