Ambasada Moldovei din Israel rămâne la Tel Aviv

Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi strămutată de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicolae Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ministrului, la 11 iunie, când s-a anunțat strămutarea ambasadei, Guvernul Filip nu mai exista ca entitate legală în Republica Moldova. Nicolae Popovici spune că „ceea ce s-a întâmplat…este că un grup de simpli cetățeni ai Republicii Moldova, care cândva au deținut funcții în Guvern, s-au reunit și au făcut o declarație politică”, iar „la data când acest grup de cetățeni au făcut declarația, Guvernul Republicii Moldova era condus de către Maia Sandu”, a declarat ministrul de externe.

Întrebat despre decizia luată tot atunci de către Guvernul Filip, prin care a fost aprobată semnarea Acordului cu privire la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova, Nicolae Popescu a spus că această decizie a fost luată cu mult timp înainte, iar pe 11 iunie a fost doar reiterată printr-o declarație. „Aici nu există nicio problemă. Noi lucrăm, ca în viitorul apropiat să avem toate documentele în regulă pentru ca SUA să aibă o nouă ambasadă la Chișinău”, a spus ministrul de externe.

Întrebat dacă vor mai fi deschise cele patru misiuni diplomatice moldovenești noi, în India, Argentina, Ghana și Irlanda, proiect aprobat de către Guvernul Filip, Nicolae Popovici a declarat că Republica Moldova are nevoie peste hotare de o rețea diplomatică vizibilă, activă puternică și respectată. Însă, dat fiind că este în funcție de foarte puțin timp, nu a reușit să se documenteze la acest subiect.

  • Nicolae Popescu despre ambasada Moldovei in Israel
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.