Ambasada Austriei la Chișinău a fost inaugurată

Ambasada Austriei la Chișinău a fost inaugurată în cadrul unei ceremonii vineri seara, 3 februarie. Potrivit miniștrilor de externe ai celor două țări, reprezentanța diplomatică va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale, transmite IPN.

Ministrul de externe al Austriei, președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Sebastian Kurz, a declarat într-un briefing comun de presă cu omologul său moldovean, Andrei Galbur, că deschiderea ambasadei va intensifica relațiile dintre cele două țări. „Suntem prezenți aici cu Agenția austriacă de Dezvoltare, care este deja activă de mai mult timp în teritoriu, dar suntem convinși că, având și ambasada, relațiile noastre economice au un potențial și mai mare de dezvoltare”, a spus oficialul austriac.

Andrei Galbur a menționat, la rândul său, că deschiderea reprezentanței diplomatice reprezintă încă un semn foarte clar care reflectă interesul acordat de Viena consolidării relațiilor cu Republica Moldova. „Republica Moldova și Republica Austria sărbătoresc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Este un sfert de veac în care și poporul Austriei, și Guvernul acestei țări au acordat constant sprijin eforturilor Republicii Moldova de modernizare și de asigurare a unei calități mai bune de viață pentru cetățenii săi”, a spus ministrul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.