Amantul unei femei condamnate pentru omorul soțului, trimis în judecată

Amantul unei femei, condamnate  în anul 2008 pentru omorul soțului, într-un sat din Râșcani, a fost trimis în judecată pentru complicitate. Acesta riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,” citată de IPN.

PCCOCS a anunțat, în august 2022, despre condamnarea femeii la 10 ani închisoare. Amantul acesteia însă a dat bir cu fugiții în Rusia, după care a fost dat în căutare, iar recent a fost reținut în Moscova și extrădat Chișinăului. Deși acesta îi pasează răspunderea fostei amante condamnate, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI au acumulat suficiente probe pentru trimiterea dosarului spre examinare Judecătoriei Bălți.

Bărbatul se află în arest preventiv, în penitenciarul din Bălți.

Crima a avut loc în 2008. Amantul a sosit dintr-un alt sat la casa femeii de 39 de ani. În acele zile, soțul femei revenise de la muncă de peste hotare. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, atunci când femeia și-a ademenit soțul în apropierea unei construcții gospodărești a domiciliului familiei, unde era așteptată de către amant. Potrivit datelor din dosar, acolo, ultimul l-ar fi lovit la cap pe soțul femeii cu un obiect dur, în mod repetat, iar victima a fost doborâtă la pământ, după care soția i-ar fi acoperit gura, ceea ce a dus la asfixierea soțului. Ulterior, cei doi au îngropat cadavrul pe malul râului Ciuhur, la aproximativ 1 km distanță.

Dispariția bărbatului a fost semnalată de rude. Femeia le-a declarat oamenilor legii că soțul ar fi fost răpit de „bandiți”, care i-ar fi interzis să-i denunțe. În perioada comiterii crimei, cei doi copii ai familiei erau minori.

Primul a fost reținut bărbatul, la o zi de la descoperirea osemintelor, când încerca să plece peste hotarele țării. Însă, după schimbarea măsurii preventive a arestului de către instanța de judecată și continuarea cercetării lui în libertate, din 2018 nu se mai prezenta la somațiile autorităților. Soția victimei a părăsit satul la scurt timp de la comiterea crimei, dar a fost reținută recent, iar dosarul a fost dispus spre instrumentare de către procurorii PCCOCS, în martie 2022.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.