Alte 202 persoane au făcut COVID-19 în Republica Moldova

Pe parcursul zilei de astăzi, 19 mai, au fost înregistrate 202 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus, inclusiv 36 de lucrători medicali. Astfel, bilanțul persoanelor care au contactat virusul este de 6340, dintre care peste 3500 sunt cazuri active. Informațiile au fost prezentate de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit ministrei, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Chișinău, Soroca, regiunea transnistreană și Strășeni. În unele din aceste unități administrative s-au înregistrat micro-focare familiale. „Aceasta trebuie să ne responsabilizeze sub aspectul de responsabilitate individuală, dar și colectivă”, a menționat ministra.

Astăzi au fost procesate 1288 de teste, dintre care 1070 primar. Tot astăzi au fost externate 83 de persoane tratate.

20 de persoane sunt în stare extrem de gravă la spital, fiind conectate la aparate de ventilație artificială a plămânilor, iar 251 sunt în stare gravă. Pe parcursul zilei de astăzi au decedat patru oameni, bilanțul deceselor ajungând la 221 de persoane.

Ministra a mai spus că sistemul de asistență medicală primară asigură monitorizarea a circa 40 de mii de persoane care sunt în regim de autoizolare la domiciliu. Din 10 aprilie, de când bolnavii cu forme ușoare de COVID-19 au început să se trateze la domiciliu, medicii de familie au monitorizat 1141 de pacienți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.