Alocații pentru părinții și profesorii care vor opta pentru școli cu mai mult de 50 de elevi

Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor vor putea beneficia de o alocație lunară de 50 de euro pentru sporirea accesului la educație, în cazul în care decid să-și înscrie copilul într-o altă școală decât în cele cu un număr mai mic de 50 de elevi. Alocații similare vor primi și cadrele didactice din școlile mici cu condiția că vor merge să predea într-o altă instituție. Prevederile se conțin într-un proiect de modificare a Codului Educației aprobat de Guvern, transmite IPN.

Ministrul educației, Dan Perciun, a declarat că urmează a fi implementat proiectul „Școala-model”, care presupune crearea unei rețele de 35 de instituții de învățământ raionale, în care se vor investi până la 2 milioane de euro, astfel încât acestea să fie modernizate și să corespundă standardelor educaționale europene.

„Este vorba despre o alocație de 50 de euro pentru părinții care au în prezent copii în școli cu mai puțin de 50 de elevi. Modificările aprobate la Codul Educației țin anume de această alocație care este creată și care va fi disponibilă începând cu luna septembrie. Este destinată părinților care voluntar vor accepta să meargă într-o școală mai bună și să le ofere copiilor șansa la o educație de calitate”, a explicat ministrul.

Potrivit proiectului, alocația pentru sporirea accesului la educație se acordă lunar, pe un termen de doi ani, calculat de la data înscrierii elevului în noua instituție publică de învățământ primar sau secundar general. Plata alocației pentru sporirea accesului la educație se va suspenda pe perioada lunilor iunie-august inclusiv.

Proiectul de lege urmează să fie examinat și aprobat în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.