Aliona Semionova, Pro Moldova: Guvernul nostru nu are grijă de cătețeni

„Guvernul Republicii Moldova nu are grijă de cetățeni. Ei se gândesc la buzunarele și fotoliile proprii. Noi toți vrem în Europa, noi toți vrem un trai mai decent, dar pentru asta trebuie să demitem Guvernul Gavrilița care nu are posibilitate să gestioneze o economie în stare de criză”. Asemenea acuzații au fost enunțate de Aliona Semionova, secretarul organizației municipale Pro Moldova, la o conferință de presă  organizată la IPN.

Potrivit reprezentantului
Pro Moldova, formarea viziunii proprii a cetățenilor asupra economiei în Moldova și înțelegerea nivelului scăzut de profesionalism al actualei guvernării ajută la formarea poziției proprii asupra lucrurilor, ceea ce poate provoca schimbări într-o direcție bună, inclusiv în eea ce ține de „scoatere de la guvernare a oamenilor incompetenți”. „Cum se poate de trait în Moldova cu prețurile europene și cu salariile moldovenești? Noi vrem în Europa pentru a avea un trai mai decent, am votat pentru un Guvern democratic care va avea grijă de popor așa cum se face în Europa”, a spus  Aliona Semionova.

„Un așa Guvern slab noi nu am avut în Moldova de la proclamarea independenței în anul 1990. Incompetența Guvernului Gavrilița aduce țara la sapa de lemn. Miniștrii care și-au ocupat fotoliile lor calduțe nu sunt în stare să facă un contract bun de furnizare a energiei pentru ca moldovanul nostru să se bucure”, a adăugat ea.

Președintele interimar al Partidului politic Pro Moldova, Boris Foca, a spus că incompetența conducerii țării și incapacitatea de a găsi soluții pentru a ieși din crizele actuale au devenit motivul pentru a lansa campania online de colectare a semnăturilor pentru destituirea Guvernului Gavrilița. Potrivit lui, cetățenii au suținut campania repectivă și solicită în mod asumat demisia întregului cabinet de miniștri condus de Natalia Gavrilița.

„În baza datelor care le avem, constatăm că cea mai mare parte voturilor împotriva Guvernului Gavrilița este din municipiul Chișinău. Aici și apare înrebarea, dacă un partid pe care-l reprezintă doamna prim-ministru are ambiții pentru alegerile locale, cum doresc ei să pășească acolo când au 67 de mii voturi contra lor dintre care 70% sunt din municipiul Chișinău?”, a spus Boris Foca, președintele interimar al Partidului politic Pro Moldova.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.