Alexei Gherțescu – noul președinte al Consiliului Concurenței

Avocatul Alexei Gherțescu a fost numit în funcția de președinte al Consiliului Concurenței. O hotărâre în acest sens a fost votată joi în Parlament de către 54 de deputați ai Partidului Acțiune Solidaritate, transmite IPN.

Alexei Gherțescu a fost prezent în sala plenului, însă deputații nu au avut întrebări pentru candidatul propus de președintele Parlamentului. După exprimarea votului, Gherțescu a depus jurământul.

Noul președinte a declarat că mizează pe sprijinul deputaților și a spus că urmează să vină cu inițiativa de a avea discuții cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare. „Tare sper că vom putea lucra împreună ca să îmbunătățim această instituție și să vedem rezultatele care sunt așteptate”, a mai spus noul președinte al Consiliului Concurenței.

Alexei Gherțescu este licențiat în drept și absolvent al programului de master în dreptul civil. A activat în cadrul Cabinetului de avocat „Alexei Gherțescu”, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, a fost lector la Universitatea Libera Internațională din Moldova, deține experiență de muncă în cadrul unor companii private. Este membru al Uniunii Avocaților din Moldova.

Noul președinte al Consiliului Concurenței a fost numit pentru un mandat de cinci ani.

Fostul președinte, Marcel Răducan, a fost demis în data de 11 august 2021, în baza cererii depuse.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.