Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne sub control judiciar pentru încă 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a admis parțial demersul acuzării. Procurorul desemnat, Victor Furtuna, care a solicitat termenul de 60 de zile, va contesta cu recurs decizia.

„Magistrații au admis parțial demersul procurorului și au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 zile. Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de trei zile”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Alexandr Stoianoglo fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pe 9 decembrie. Până acum, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşirea atribuţiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa procurorului se efectua o urmărire penală, iar în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei.

Alexandr Stoianoglo mai este acuzat de abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Acesta pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare. Stoianoglo a depus două plângeri la CEDO, unde s-a plâns că instanțele naționale i-au îngrădit anumite drepturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.