Alexandr Stoianoglo își asumă o declarație privind ireversibilitatea parcursului european

Candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, își asumă să semneze o declarație privind garantarea ireversibilității cursului de integrare europeană a Republicii Moldova. În cadrul dezbaterilor de duminică cu candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo a declarat că, indiferent cine va câștiga pe 3 noiembrie, acest parcurs dificil al modernizării, al libertăților, al dreptății trebuie să continue, transmite IPN. 

„Ca persoana care a fost implicată în negocierile privind liberalizarea regimului de vize cu Europa, pentru cetățenii noștri garantez că granițele, hotarele, vor rămâne deschise. Ca om al legii și doar al legii, promit că în Moldova nu vor exista represiuni împotriva oponenților, monopol politic de partid și nici uzurparea justiției prin tot felul de consilii și comisii excepționale”, a menționat candidatul PSRM.

Acesta a reiterat obiectivele stipulate în platforma sa. Printre acestea se numără oprirea exodului populației, implementarea programului „Revenirea demnă”, modernizarea europeană a Moldovei – în economie, în infrastructură, în educație și sănătate. De asemenea, acesta a mai punctat garantarea drepturilor cetățenești, dar și transformarea Moldovei neutră într-un furnizor activ de pace și de securitate în regiune.

Candidatul PSRM a acces în turul al doilea de scrutin după ce a obținut al doilea cel mai mare scor electoral la alegerile din 20 octombrie – 25,98%, după candidata PAS, actuala președintă, Maia Sandu, care a acumulat 42,45% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.