Alexandr Stoianoglo: Este exclus ca Moldova să se integreze în procesele europene dacă predomină dictatura

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al țării, Alexandr Stoianoglo, susține că principalele reforme și integrarea europeană ar trebui să se concentreze pe modernizarea internă a țării. Tot ce s-a întâmplat până acum n-a fost decât un joc geopolitic, fără ca actuala guvernare să aibă merite reale. Potrivit lui, aceste progrese au fost posibile doar din cauza războiului teribil din statul vecin, transmite IPN.

„Mă întreb pentru ce merite a fost Moldova acceptată ca stat candidat al UE. Drepturile omului s-au îmbunătățit? Nu, toate clasamentele arată contrariul. Progrese în lupta împotriva corupției? Nicidecum – situația e proastă. Libertatea presei? Deloc – posturile de televiziune sunt închise pe bandă rulantă. Toate acestea arată o degradare continuă”, a declarat concurentul electoral într-o emisiune TV.

În opinia sa, în asemenea condiții, este exclus ca Moldova să se integreze în procesele europene, deoarece nu poți integra o țară în care predomină dictatura.

Candidatul PSRM a acces în turul al doilea de scrutin după ce a obținut al doilea cel mai mare scor electoral la alegerile din 20 octombrie – 25,98%, după candidata PAS, actuala președintă, Maia Sandu, care a acumulat 42,45% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.